Skip to content

Grunderna i estetisk medicin – Expert kurs

11000 kr

Kurs om Grunderna i estetisk medicin “Fundamentals of Esthetic Medicine”, där kandidater får en djupgående förståelse för ansiktets anatomi och hudstruktur. Denna kurs ger dig omfattande kunskap som är direkt applicerbar i praktiken.

Vad du kommer att lära dig:

 • Anatomi och hudstruktur: Utforska hudens anatomi, morfologi och fysiologi. Lär dig om de olika hudlagrens funktioner.
 • Ansiktets cirkulation och innervation: Förstå blodcirkulationen och nervsystemet i ansiktet, och hur detta påverkar estetiska behandlingar.
 • Klassificering av ansiktstyper: Identifiera olika ansiktstyper för att kunna erbjuda skräddarsydda behandlingar.

Praktiska kunskaper i kursen:

 • Medicinska journalsystem: Lär dig vilka journalsystem som fungerar bäst i en estetisk verksamhet.
 • Analysera och mäta ansiktet: Bli expert på att dela upp ansiktet i sektioner och mäta ansiktsvinklar inför behandlingar.
 • Hantera komplikationer: Få kunskaper om hur du förebygger och hanterar olika estetiska komplikationer.
 • Dokumentation och fotografering: Förstå regler för dokumentation och hur du tar bilder före och efter behandlingar för att visa resultat.

Hygien och etik:

 • Hygieniska regler: Få viktiga insikter om hygien inom estetiska behandlingar.
 • Medicinska samtycken: Lär dig formulera och använda samtycken på rätt sätt.
 • Indikationer och kontraindikationer: Förstå när och när inte estetiska behandlingar är lämpliga.

Affärskunskaper:

 • Prissättning: Hantera prissättning för behandlingar effektivt.
 • Produktinköp: Ta del av tips om var du kan hitta estetiska produkter till konkurrenskraftiga priser.

Läs mer om Utbildningen Här: Grunderna i Estetisk Medicin


OBS: Alla Utbildningspriser är ex moms.

Har du frågor eller funderingar?

Vi hjälper dig att skapa en struktur för dina utbildningar och svarar på de frågor du har om akademin. 

Efter att du har fyllt i detta formulär kommer vårat Team på Nordic Skin Medical & Aesthetic College, att ha den information som behövs för att designa en utbildningsresa som lyfter fram och utvecklar dina styrkor.

Vad är en medicinskt ansvarig läkare och varför är det viktigt att ha en?

En medicinskt ansvarig läkare i estetik är avgörande för sjuksköterskor, tandläkare och läkare som vill administrera behandlingar som Botox och hyalas. Denna mandaterade tillsyn säkerställer att behandlingar utförs säkert och i enlighet med medicinska standarder. Utan en utsedd medicinskt ansvarig läkare är dessa yrkesverksamma juridiskt oförmögna att erbjuda sådana estetiska procedurer, vilket lyfter fram den avgörande roll som en Medicinsk ansvarig läkare har för att underlätta efterlevnad och säker patientvård. Om en komplikation / akut situation uppstår, ser din MAL till att du får den hjälp du behöver för att snabbt kontrollera situationen.

Frågor & Svar

Vad kul att du är intresserad!

Lägg till ditt önskade paket i varukorgen och fortsätt med betalningen. Du kommer att få ett bekärftelsemail på din order. Vi kommer att höra av oss till dig så fort din order har nått fram till oss.

Absolut! Även om kursen ger en bred översikt som är nödvändig för alla estetisk medicinutövare, går den också in på detaljer som skulle vara fördelaktiga för dem som vill specialisera sig. Genom olika moduler får du insikter i olika områden, vilket hjälper dig att identifiera och driva ditt intresseområde inom estetisk medicin.

Vi erbjuder kontinuerligt stöd till alla våra deltagare. Under kursen kommer du att ha tillgång till expertinstruktören Dr Alex och hans team för eventuella frågor eller förtydliganden. Vårt mål är att säkerställa att du inte bara är utbildad utan fullt beredd att starta din estetiska verksamhet framgångsrikt.

Att starta ett estetiskt företag kan vara skrämmande på grund av den stora mängd kunskap och förberedelser som krävs. Den här kursen är utformad för att förenkla denna process, och erbjuder steg-för-steg-vägledning från branschexperten Dr Alex för att navigera i komplexiteten med att starta din klinik, från att förstå regelverk till att skaffa rätt utrustning och förbrukningsvaror.

Absolut. Att förstå de medicinska och estetiska reglerna och föreskrifterna är en hörnsten i denna kurs.

Nordic Skin Medical & Aesthetic Collage, Stockholm, Sverige. Vi kör normalt våra korta kurser 2-3 gånger i månaden, både på vardagar och på helger.

Vi erbjuder utbildningar för legitimerade läkare, tandläkare, sjuksköterskor, barnmorskor, farmaceuter, tandterapeuter/hygienister och ambulanspersonal från hela världen. Vi utbildar regelbundet internationella delegater.

OBS: Innan du bokar våra kurser rekommenderar vi att du kontrollerar vad som krävs i ditt land för att utöva injektionsbehandlingar. Reglerna kan variera mellan olika länder för att utöva estetisk medicin.

Vet du inte vilken utbildning du vill börja med?

Det gör inget! Vi alla har varit där. Det kan vara svårt att veta när det finns så många olika utbildningar att välja mellan. 

Skicka iväg ett mail till oss på info@nordicskinklinik.se så vägleder vi dig på bästa sätt.